Sådan lærer du at surfe og bliver godkendt

Som nyt medlem af LimeLight Boardsport klub vil dine første måneder gå med at lære at surfe og blive godkendt af LimeLight til at tage på vandet.

Da surfing foregår på vandet, er det vigtigt for din sikkerhed skyld, at du kender dine begrænsinger, kan aflæse vejrudsigten og har styr på sikkerhedsinstrukserne, før du får lov til at tage på vandet uden en instruktør. 

Vi sikrer at du opnår de færdigheder igennem kurser og LimeLight Godkendelse. Det kan du læse mere om herunder: 

 

LimeLight Go Godkendelse

LimeLight Go godkendelse er et nyt koncept udviklet af LimeLight BoardSport Club. Du kan sammenligne det med et kørekort. Du kører ikke bil uden kørekort, og man dyrker ikke vandsport uden en LimeLight Go godkendelse. Godkendelsen inkluderer at du instrueres i:

 

  • • Generel sikkerhed på vandet
  • • LimeLight BoardSport Club’s sikkerhedsregler
  • • Brug af udstyr i den specifikke disciplin, som du ønsker at være godkendt til
Da vi er så mange nye uerfarne medlemmer, vil vi i løbet af juni, juli og august lave pop-up kurser i Stand Up Paddling så vi kan få så mange som muligt godkendt. Denne stramning skyldes ikke bare sikkerhed, men også at vi skal passe endnu bedre på vores udstyr og samtidig sikrer vi, at alle får den bedste oplevelse ud af vores sport.

Vi afholder kurser og klubhold der kan give dig en LimeLight Go godkendelse. Alle LimeLight BoardSport Club instruktører kan godkende indenfor de(n) disciplin(er) de er instruktører i.

Du kan også få en LimeLight Go godkendelse ved at have tilmeldt dig kurser andre steder. Eksempelvis afholder Dansk Surf & Rafting Forbund Clinics hvor du med koden ’clinic_dsrf_medlem’ kan tilmelde dig. Vores lokale aktør LimeLight WaterSports tilbyder også undervisning.

Ved alle andre uddannelser end af vores egne i LimeLight Club eller vores lokale i LimeLight WaterSports, skal du også undervises i vores lokale sikkerhedsregler, og dermed godkendes af en af vores instruktører. Det tager cirka 15 minutter, og det kan i mange tilfælde ske på en klubdag, eller ved at du laver en aftale med en af vores instruktører.

Alle over 10 år kan blive godkendt. Børn under 18 år må ALDRIG være på vandet uden egen forældre/værge, er sammen med en instruktør og/eller som deltager på vores kurser, klubhold eller klubdagene.

Vi har strammet ’reglerne’ og indskærper at alle skal have LimeLight Go godkendelser. Det gælder også på Klubdage Sikker BoardSport (onsdage og søndage) der IKKE er åbne huse, men dage hvor vores medlemmer kan hygge sammen om sporten.

 

Klubdage Sikker BoardSport (onsdage og søndage)

Afhængigt af vejret dyrker vi sammen Stand Up Paddling, Surf og/eller Windsurf. Klubdage er for alle medlemmer der har en LimeLight Go godkendelse (det bliver et krav senest fra 1. august) - der er ikke undervisning, men vi hjælper hinanden. Vi mødes 2 gange om ugen (uden tilmelding) i en fast periode, og er på vandet i cirka 2 timer.

Du skal være medlem for at deltage, og medmindre du bruger eget udstyr, skal du også have tegnet kontingent på klubudstyr.

 

Hvis den sikkerhedsansvarlige på dagen ikke synes det er forsvarligt, at du er på vandet, selv sammen med et erfarent medlem, så må du ikke komme på vandet. Beslutningen kan skyldes vejret, men også andre risici som for få instruktører, ingen sikkerhedsbåd eller for mange deltagere etc.

Klubdag Sikker BoardSport er ikke undervisningsdage, så vil du have en LimeLight Go godkendelse, så skal du tilmelde dig et kursus eller hold.


Kursus SUP

Stand Up Paddling (SUP) kursus for begyndere. 2 gange á cirka 2 timer med instruktører. Du skal være medlem for at deltage, men ikke nødvendigvis have tegnet kontingent på klubudstyr.

Hvis instruktørerne godkender dig, får du efterfølgende en LimeLight Go godkendelse, og er dermed frigivet til at bruge klubbens SUP udstyr på egen hånd fremadrettet.

 


Klubhold SUP Senior + 55 år

Stand Up Paddling (SUP) for begyndere og øvede. Vi mødes hver uge i en fast periode og er på vandet i cirka 2 timer med instruktører. Du skal være medlem for at deltage, men ikke nødvendigvis have tegnet kontingent på klubudstyr.

Hvis instruktørerne godkender dig, får du efterfølgende en LimeLight Go godkendelse, og er dermed frigivet til at bruge klubbens SUP udstyr på egen hånd fremadrettet.

 


Kursus Windsurf

Windsurf kursus for begyndere. 4 gange a cirka 2 timer med instruktører. Du skal være medlem for at deltage, men ikke nødvendigvis have tegnet kontingent på klubudstyr.

 

Hvis instruktørerne godkender dig, får du efterfølgende LimeLight Go godkendelse, og er dermed frigivet til at bruge klubbens windsurf udstyr på egen hånd fremadrettet.


Klubhold Junior 10 til 18 år 

Afhængigt af vejret træner vi i Stand Up Paddling, Surf eller Windsurf for begyndere og øvede.

Vi mødes hver uge i en fast periode kl. 17 til 19 med instruktører. Du skal være medlem for at deltage, men ikke nødvendigvis have tegnet kontingent på klubudstyr.

Hvis instruktørerne godkender dig, får du efterfølgende SUP, Surf og/eller Windsurf LimeLight Go godkendelse, og er dermed frigivet til at bruge klubbens udstyr fremadrettet.

 


Nøgle

Medlemmer over 18 år med LimeLight Go kan mod et engangsgebyr få en nøgle til klubbens containere.

 


LimeLight Club Grundlæggende Sikkerhedsregler 2021

Læs også LimeLight Club Grundlæggende Sikkerhedsregler 2021

 

Hvis du er i tvivl så kontakt en instruktør eller bestyrelsen i LimeLight BoardSport Club. Du kan også skrive på Facebook gruppen LimeLight Club Members.